Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De groenste restaurants in Groningen-Stad

Ga voor duurzaam!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld, Adobe Stock

Van saladebar tot biologisch restaurant: in Groningen-Stad zijn tal van groene, milieubewuste restaurants te vinden. Noorderland zet ze voor je op een rij. 

De Groene stoel

Groen, groener, groenst! Aandacht voor natuur staat centraal bij De Groene Stoel. Dit biologische restaurant in hartje Stad werkt alleen met lokale (seizoens)producten, bijvoorbeeld van de markt of van boeren uit de omgeving. Wat dacht je van een lekkere bioburger van de Groningse koe? Of een oesterzwambitterbal, gekweekt op koffiedik? Je kunt bij De Groene Stoel terecht voor een lekkere lunch of diner, samengesteld met vegan, vegetarische of vleesgerechten.

Mahalo

Gezond eten dat goed voor jou én de natuur is. Daar draait het om bij Mahalo, een hippe lunchzaak die bij veel Groningse vegetariërs geliefd is. Alle producten van Mahalo zijn biologisch, plantaardig en met veel liefde huisgemaakt. En dat proef je, bijvoorbeeld in de heerlijke broodjes en smakelijke taarten. Mahalo zit naast het Noorderplantsoen, en is dus de perfecte plek om even een pitstop te maken. 

Feel Good

‘Eten en drinken waar je lijf blij van wordt’. Dat is het motto van Feel Good, het gezonde restaurant midden in de stad. Hier geniet je van eten dat niet alleen bijzonder lekker is, maar je ook nog eens goed en gezond laat voelen. De gerechten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zitten bomvol groenten. Schuif aan bij Feel Good voor een ontbijt, lunch, vroeg diner of tussendoortje.

De Herbivoor

Een salade kan niet lekker én gezond zijn? De Herbivoor, een biologische en veganistische saladebar aan het Gedempte Zuiderdiep, bewijst het tegendeel. Deze zaak serveert alleen gerechten die biologisch en seizoensgebonden zijn, waardoor de menukaart vaak maandelijks wisselt. Niet zo’n liefhebber van salades? Je kunt bij De Herbivoor ook terecht voor lekkere soepen, wraps en huisgemaakte taarten.

Wadapartja

Wadapartja is een plek waar veel Stadjers graag komen, en niet alleen vanwege de geestige naam – “wat apart, ja” in het Gronings. Hier geniet je van goed eten en drinken, gemaakt van lokale en eerlijke producten. Zo komt het brood van de bakker om de hoek en zijn de groenten afkomstig van een biodynamische kwekerij in Uithuizermeeden. Een succesformule, want inmiddels heeft Wadapartja twee vestigingen in de stad. Leuk detail: het interieur van beide vestigingen is te koop, van de lokale kunst aan de muur tot en met de stoelen en tafels.