Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Augustus: de leukste evenementen op een rij

Dit valt er nu in Noord-Nederland te beleven.

Beautiful park in The Netherlands Groningen, Noorderplantsoen

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Adobe Stock 

Benieuwd wat er allemaal in het noorden te doen is? Ontdek de uitagenda van Noorderland: wij zetten de leukste uitjes in de maand augustus op een rij. 

Coopluydenmarkt

Vrijdag 4 augustus in Appingedam. Begin augustus strijkt de Coopluydenmarkt neer in Appingedam. Struin langs marktkraampjes en ontdek de ambachten van vroeger. De smid smeedt zijn ijzeren gereedschappen en de schaapherder is bezig met zijn kudde. Even verderop, op het plein bij de kerk, gaat een groep ridders de strijd met elkaar aan. Tussen de activiteiten door geniet je van middeleeuwse muziek en worden de kids vermaakt door de hofnar.

Sneekweek

Vrijdag 4 t/m donderdag 10 augustus in Sneek. De bekende Sneekweek viert feest! In augustus wordt de 85ste editie georganiseerd; een mijlpaal en een goede reden voor een bezoek dus. Ontdek zelf dit Friese zeilevenement waarop sportiviteit en gezelligheid met elkaar worden gecombineerd: overdag bewonder je de zeilraces op het Sneekermeer en ’s avonds vier je feest op het eiland en in de Friese stad.

Open Tuinen Weekend

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus in Overijssel. De Overijsselse Vecht is een prachtige rivier die vanaf Duitsland het noorden van Overijssel binnenstroomt. In dit stroomdal wonen diverse tuinenthousiastelingen die tijdens het Open Tuinen Weekend hun tuin voor publiek openstellen. Elke tuin is net een beetje anders. Zo is er een speciale vijvertuin en eentje met bijzondere fruitbomen. Hier raak je niet snel uitgekeken!

Noorderzon

Donderdag 17 t/m zondag 27 augustus in Groningen. Ook deze zomer strijkt het Noorderzon Festival weer neer in het Noorderplantsoen in Groningen. Het park is altijd al gezellig, maar gedurende deze dagen ontdek je achter elke boom iets nieuws. Bezoek een bijzondere theatervoorstelling, ontdek nieuwe artiesten en doe je tegoed aan heerlijke hapjes en drankjes die je bij de verschillende eetkraampjes verzamelt.

MM Culinair

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus in Emmen. Proef de zomer tijdens MM Culinair! Tijdens dit sfeervolle foodfestival, dat neerstrijkt op het Marktplein in Emmen, komen diverse restaurants uit de omgeving bijeen en presenteren ieder vanuit een eigen pagodetent een speciaal menu. Proef culinaire hoogstandjes, die op het festival gecombineerd worden met verrassende wijnen en speciaalbieren. 

Zomerfair

Zondag 27 augustus in Valthermond. Kleurrijke bloemstukken, handgemaakte sieraden en smakelijke streekproducten: je vindt ’t allemaal op de Zomerfair bij Atelier De Tuinkamer. Maar liefst 60 standhouders strijken op het terrein van De Tuinkamer neer en verkopen allerlei producten op het gebied van wonen, lifestyle, eten en tuinieren. Daarnaast worden er demonstraties gegeven, zijn er live optredens en worden er hapjes en drankjes uitgedeeld.

Folly Art Nog

T/m zondag 27 augustus in Norg. Voor de derde keer op rij wordt Folly Art Norg georganiseerd. De hele maand lang kun je in en rondom het Drentse dorp een route – zo’n 7,5 kilometer lang – volgen langs 15 zogeheten folly’s. Dat zijn bouwwerken die expres geen functie hebben. Deze “nutteloze” bouwsels staan op prachtige locaties in de natuur en nodigen de bezoeker uit tot een moment van bezinning en reflectie.

Into Nature

T/m zondag 29 oktober in Borger-Odoorn. Openluchttentoonstelling Into Nature presenteert 17 kunstwerken van internationale kunstenaars rondom Borger-Odoorn, op de Drentse Hondsrug. Een speciale kunstroute, die zowel gewandeld als gefietst kan worden, voert langs de kunstwerken, maar ook langs allerlei cultuurhistorische bijzonderheden, zoals oude grafmonumenten en de grootste radiotelescoop ter wereld.