Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x heel goede restaurants in Drenthe

Iets bijzonders te vieren of wil je gewoon een keer echt heel goed uiteten? Restaurantgids Lekker500 zet ieder jaar de beste restaurants van Nederland op een rijtje. Wij lichten een paar van de beste restaurants van Drenthe voor je uit. 

Zweeloo

De Aelderstroom

Een historische boerderij uit de 16de eeuw met weelderige tuin in het Drentse Zweeloo is sinds mei 2021 – na een grondige opknapbeurt – in gebruik genomen als Herberg De Aelderstroom. Van woensdag tot en met zaterdag kun je er dineren, op zondag kun je er terecht voor koffie met gebak, een lunch, of een goed glas met een plateau vol lekkers. Chef-kok Jeroen Vink kookt met regionale ingrediënten mooie evenwichtige gerechten en eigenlijk alles op de menukaart noopt tot het bestellen ervan. Lekker500 noemt het een aanwinst voor de provincie Drenthe!

Kruisstraat 21

Zweeloo

Anderen

De Herberg van Anderen

Gelegen aan de bekende wandelroute Het Pieterpad ligt Herberg van Anderen, een kleinschalig familiehotel inclusief restaurant. Patron-cuisinier Mathijs Gorter en zijn (gast)vrouw Angelica streken hier vanuit België zo’n vijf jaar geleden neer en dat is niet onopgemerkt gebleven. In de authentiek ingerichte herberg met zorgvuldig gedekte tafels, linnen servetten, blinkend glaswerk en brandende kaarsen voelt het alsof je teruggaat naar vervlogen tijden. Des te meer verrassen de hedendaagse, pure en eerlijke gerechten. Gorter kookt de klassiek Franse keuken met een Drentse twist en hij werkt zo veel mogelijk met seizoensgebonden streekproducten.

Nijend 2

Anderen

Zuidlaren

De Vlindertuin

In het pittoreske Zuidlaren aan een brik met zeer oude eikenbomen ligt restaurant De Vlindertuin, die al jaren een plaatsje op de lijst van Lekker inneemt. De Saksische boerderij met plavuizen vloer en halfopen keuken is stijlvol ingericht en de sfeer is er ontspannen. De menukaart biedt de Franse keuken met een moderne twist in oplopend aantal gangen te bestellen. Hier krijg je gegarandeerd een avondvullende culinaire beleving op niveau. De Vlindertuin staat op plaats 38 in de top 100 van 2023.

Stationsweg 41

Zuidlaren

Tekst: Lekker500 | Beeld: Adobe Stock