Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker snacken: makkelijk recept voor koffiecake

In een handomdraai klaar!

Een traktatie die perfect past bij een kopje koffie? Koffiecake natuurlijk! We delen een makkelijk recept met je. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de cake is in een handomdraai gemaakt. 

Ingrediënten

  • 125 milliliter olie
  • 4 gram koffiepoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder

Met behulp van een blender is dit recept echt supersnel. Heb je geen blender? Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met een handmixer of keukenmachine maken.

Zo maak je de koffiecake

  • Doe de (zonnebloem)olie in de blender, of een kom als je gebruikmaakt van een handmixer of keukenmachine.
  • Doe vervolgens het koffiepoeder in de blender. Gebruik een zeef om de grote korrels op te vangen. Hierdoor krijgt je cake een egaler beslag.
  • Doe de suiker in de blender.
  • Voeg ook twee eieren toe aan de blender.
  • Doe de deksel van de blender erop en mix voor twee minuten op de medium stand tot je een egaal, bruin beslag krijgt.
  • Leeg de inhoud van de blender in een aparte kom.
  • Leg een zeef bovenop de kom. Doe de bloem en bakpoeder in de zeef en roer met een garde tot de helft in de kom zit.
  • Roer het beslag rustig door elkaar met een garde. Vouw het beslag niet.
  • Doe de rest van de bloem en het bakpoeder middels de zeef in de kom. Roer dit ook weer rustig door.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pak een bakvorm waar je de cake in wilt maken. Vet deze in met olie.
  • Pak een vel bakpapier en leg deze op de onderkant van de bakvorm.
  • Doe het beslag in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak 'm in 20 minuten knapperig bruin.
  • Laat de cake 10 minuten rusten en haal hem dan uit het cakeblik om verder af te koelen.
  • Snijd de cake in stukken en serveer.
  • Eet smakelijk!

Bron: Kookfans | Fotografie: James Butterly / Unsplash