Lentegerecht: quiche met groene asperges en feta

Een heerlijk vega gerecht voor de lunch of als avondeten.

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Asperges; wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Of je het ‘witte goud’ nou in een soep of in een lekkere pasta verwerkt, de uitkomst is vaak altijd goed (en lekker!). Vandaag in de schijnwerpers: een heerlijk vegetarisch recept voor een quiche met asperges, lente-ui en feta. 


Ingrediënten:

  • doosje bladerdeegplakjes uit de diepvries
  • 2 el gezouten boter
  • 200 gr lente-uitjes (in dunne ringetjes gesneden)
  • 250 gr groene asperges (in stukjes gesneden)
  • 240 ml slagroom
  • 8 grote eieren
  • 2 el bieslook
  • 2 el peterselie
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 120 gr feta
  • Snufje zout en peper

Zo maak je quiche met asperges en feta:

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed de bodem en randen van een ronde springvorm met de plakjes bladerdeeg. Leg op het bladerdeeg een vel bakpapier en vul de vorm vervolgens met droge (bak)bonen, rijst of gewichtjes.
  • Bak de taartvorm 14 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de gewichtjes of bonen en het bakpapier. Bak de taartvorm opnieuw in de oven voor 10 tot 12 minuten.
  • Haal de vorm uit de oven en laat het minimaal 15 minuten afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 ºC.
  • Terwijl de quichevorm in de oven staat, kun je de vulling maken. Smelt hiervoor de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-uitjes toe en bak deze zacht en lichtbruin in circa 10 minuten. Voeg de groene asperges toe en breng op smaak met zout en peper. Neem de koekenpan vervolgens van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
  • Pak een kom en meng hierin de slagroom, eieren, bieslook, peterselie, nootmuskaat, peper en het zout.
  • Verdeel de helft van het uien-aspergemengsel over de quichebodem. Verkruimel er 40 gram feta overheen. Giet hierover de helft van het roommengsel. Herhaal deze stappen nogmaals (3 lagen) en eindig met een laagje feta (40 gram).
  • Bak de quiche 1 uur in de oven. Laat de quiche vervolgens minimaal 20 minuten afkoelen.
  • Snijd de quiche in stukken en serveer. Geniet ervan!


Laatste nieuws