Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Het aspergeseizoen is weer losgebarsten. Geniet deze periode ook van het 'witte goud', bijvoorbeeld met dit recept voor romige aspergesoep. Gemakkelijk te maken en enorm lekker!
Ingrediënten:
Voor 6 à 8 personen
- 1 kilo asperges
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 50 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 6 eieren
- 300 gram ham- of zalmsnippers
- 250 milliliter slagroom
- Verse peterselie naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je lekkere aspergesoep:
- Was de asperges, schil ze met een dunschiller en snijd de onderkant van de asperges af.
- Doe het water in de pan en kook zowel de asperges als de schillen en onderkant in het water.
- Zeef na 20 minuten het kookvocht, bewaar de asperges en het vocht en gooi de schillen en de onderkanten weg.
- Kook ondertussen de eieren.
- Smelt in een grote pan de boter en doe daarna de bloem erbij. Laat dit even bakken in een pan om een bloemsmaak te voorkomen.
- Schenk beetje bij beetje het aspergewater bij de bloem, terwijl je continu blijft roeren met een garde.
- Voeg vervolgens het bouillonblokje en de slagroom toe. Laat het bouillonblokje helemaal oplossen en roer de soep goed door.
- Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de zalm of ham toe aan de soep.
- Voeg eventueel nog een snufje zout en peper toe aan de aspergesoep.
- Schep de soep in de kom en snijd de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de aspergesoep voor deze wordt geserveerd.