Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: fraaie villa in Friesland

Een unieke mix van oud en nieuw!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Makelaardij Friesland - Funda 

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Deze week: een hele bijzondere villa in het Friese dorp Pingjum. 

Wauw, wij zijn helemaal onder de indruk van deze prachtige woning in Pingjum! Dit plaatsje ligt dicht bij de Afsluitdijk en staat bekend als het “kunstenaarsdorp” van Friesland. In het dorp wonen namelijk relatief veel kunstenaars.  

Creativiteit lijkt dus door de aderen van de inwoners van Pingjum te stromen. En dat is ook aan deze eigenzinnige villa te merken. Dit huis lijkt op het eerste gezicht eeuwenoud te zijn, maar schijn bedriegt: het werd pas in 2002 gebouwd.

Om de woning toch een oud tintje te geven zijn er veel historische materialen gebruikt, bijvoorbeeld van het oude klooster It Sân dat iets buiten Pingjum stond. Zo is de hal op prachtige wijze versierd met oude kloostermoppen, ook wel kloosterstenen of monniksstenen genoemd.

Ook zijn er materialen gebruikt uit een 14de eeuwse pastorie die vroeger op dezelfde plek als het huis heeft gestaan. De oude waterput van de pastorie is zelfs bewaard gebleven en deze functioneert nog steeds. Dit huis zit dus vol oude details en bijzondere hoekjes, dus je kijkt hier geheid je ogen uit.

De villa – met een woonoppervlakte van 287 vierkante meter – heeft maar liefst 6 slaapkamers en 3 badkamers, waarvan eentje een heel bijzonder houten ligbad heeft. Op Funda kun je alle foto's bekijken en de volledige beschrijvingen lezen.

De kosten van deze bijzondere parel? Het huis staat sinds een aantal weken te koop voor 795.000 k.k.