Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zelf tulpen plukken: het kan op deze plekken in het noorden

Vergeet Keukenhof: ook Noord-Nederland neemt in april en mei allerlei bonte kleuren aan.

Little girl picking flowers on tulip field in spring

Tekst: redactie Noorderland, Jolanda de Kruyf | Fotografie: Adobe Stock

Ook in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe zijn volop bollenvelden te zien waar deze tijd van het jaar de tulpen vol in bloei staan. Wil je ook wat van deze vrolijke voorjaarskleuren in huis halen? Ga zelf tulpen plukken; het kan bij deze tuinen in het noorden. 

De Tulpenpluktuin in Drenthe

Bij Tulpenpluktuin Drenthe in Beilen kun je terecht voor bloem én bol. In het najaar koop je hier bollen die je zelf in je tuin kunt poten; in het voorjaar staan de prachtigste tulpen in bloei en kun je ze hier plukken. In het seizoen, vanaf half april en tot er geen tulpen meer over zijn, is deze pluktuin zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 17.00 uur. De tulpen kosten €0,50 per stuk. Let op: neem gepast geld mee, want je kunt hier alleen contant betalen.

PlukGeluk in Groningen

De naam PlukGeluk is heel toepasselijk, want bezoekers worden helemaal blij van de bonte bloemenweelde in deze tuin in Grijpskerk. Er zijn maar liefst 50 verschillende soorten tulpen, verdeeld over 2000 hectare. Voor het plukken krijg je een mandje en wat pluktips mee en bij het tuinhuisje worden de bloemen na het afrekenen netjes verpakt. Een bosje van 15 tulpen kost €6,50. Uitgeplukt? Een bezoek aan deze boerderij is ook een leuk uitje voor het hele gezin. Je kunt een kijkje nemen in de koeienstal, een lekker kopje koffie drinken en de kids kunnen spelen in de tuin.

Bloem'n Lokaal in Drenthe

Het zelfplukseizoen is in volle gang bij Bloem’n Lokaal, een biologische pluktuin in Wezup. Er is hard gewerkt aan het voorzaaien en opkweken van eigen plantjes, die daarna de grond in gingen en alle liefde en tijd kregen om uit te groeien tot mooie bloemen. Tuinvrouw Rhea Wessemius geeft haar gasten een snoeischaartje mee om zelf een fleurige bos bijeen te knippen. Leuk voor een eenmalig bezoek, maar je kunt ook een stempelkaart kopen voor meer boeketten. Da's handig!