Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de leukste activiteiten met Pasen

Tijd om eropuit te gaan.

Colorful Easter eggs in basket. Children gathering painted decoration eggs in spring park. Kids hunt for egg outdoors.

Tekst: redactie Noorderland | Foto: iStock

Volgend weekend is het weer paasweekend; het ideale moment om eropuit te gaan. Ontdek deze leuke paasuitjes in het noorden: van eieren zoeken bij een Groningse borg tot struinen op een markt in het Drentse oerdorp Orvelte. 

Kunst op schaal

Zeijen: In woonwinkel De Oranjerie is tot en met zaterdag 8 april Kunst op Schaal te zien. Deze internationale ei-tentoonstelling wordt voor de 37ste keer georganiseerd en heeft door de jaren heen veel bekendheid bij liefhebbers verworven. In de expositie worden tientallen paaseieren op diverse manieren tentoongesteld. Zo laten circa 50 kunstenaars uit negen verschillende landen hun kunsten op de eieren zien; van Hindelooper schilderkunst tot bekende werken van oude meesters.

Drentse markt

Orvelte: Ontdek het monumentale dorpje Orvelte tijdens de Paasmarkt op eerste paasdag. Alle winkeltjes in het dorp zijn dan geopend en er staan leuke kraampjes. Maak daarnaast een wandeling door het dorp en zie de lammetjes van de schaapskudde vrolijk in de wei huppelen. Een leuk uitje voor jong en oud!

Liefhebbers van wol

Oldeberkoop: Op eerste paasdag wordt de sfeervolle Wollig Landleven Fair georganiseerd. Daarop staan tientallen standhouders met handgemaakte producten en lokale lekkernijen voor je klaar. Struin langs hun kraampjes en geniet van hun passie en vakmanschap. Je vindt er onder andere leuke woondecoraties, kunstobjecten, sieraden en veel hobbyproducten om zelf mee te breien, haken of spinnen.

Zeldzaam mooie markt

Groningen: Wat apart, ja! Op tweede paasdag strijkt de populaire Zeldzaam Mooi Markt neer op de Vismarkt in Groningen. Daar verzamelen tientallen lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en ondernemers zich met hun handgemaakte en zelfontworpen producten. Die zijn vaak in kleine oplages gemaakt, zodat je een uniek cadeautje voor jezelf of een dierbare kunt vinden. Op de markt worden ook veel ambachtelijke en biologische lekkernijen verkocht, dus dat wordt smullen!

Eieren zoeken

Midwolda: Een echte familieactiviteit op tweede paasdag: eieren zoeken. Ook op Landgoed Ennemaborg liggen ze verstopt, en ze zijn te vinden met een gps-speurtocht van Het Groninger Landschap. Per gezin of groepje ga je op pad met een gps – en iemand die ervaring heeft met het bedienen van dit apparaat – en ga je op zoek naar de eieren. Als alle eitjes gevonden zijn, kan de code worden gekraakt en die leidt je naar het eindpunt. Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.