Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Mooie wandelroute: ontdek de Groningse regio Westerwolde

Trek de wandelschoenen maar aan!

Dog walking in park on misty morning

Tekst: Nadine Boon | Fotografie: Adobe Stock

In de veelzijdige Groningse regio Westerwolde raak je niet gauw uitgekeken. Trek op een mooie dag je wandelschoenen aan en zet met deze route koers richting het oude dorpje Sellingen. Hier geniet je in alle rust van het herfstzonnetje dat de houtwallen belicht en het riet geeloranje doet kleuren. 

De wandelroute Coulissen van Westerwolde, ontwikkeld door ANWB, start in de pittoreske Dorpsstraat in Sellingen, een van de oudste dorpen van Westerwolde.

Je loopt tijdens deze wandeling al snel de bewoonde wereld uit en zo het halfopen landschap in. Je loopt onder andere door het natuurgebied De Holle Beetse - Vennekampen en het prachtige beekdal van het riviertje de Ruiten Aa, waar bomen en bosjes als coulissen de lage graslanden en hogere essen omlijsten.

Zandweggetjes en vlonderpaden slingeren hier doorheen en al wandelend ontdek je steeds weer een nieuw vergezicht over gras en water. De route brengt je naast natuur ook veel historie, want je komt langs een gotische kerk uit de 14de eeuw, een in onbruik geraakte melkfabriek en De Oude Stelmakerij, waar ook een dependance van het Streekhistorisch Centrum is gevestigd.

Deze wandelroute in Westerwolde vormt een lus van zo'n 11 kilometer met het gemeentehuis van Sellingen als begin- en eindpunt. Parkeren kan naast het gemeentehuis.