Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6 Familieactiviteiten in de kerstvakantie

Met deze uittips weet je de (klein)kinderen wel te vermaken.

Mother with kids walking in beautiful winter forest

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld, iStock

Het is bijna kerstvakantie, de ideale periode om met de (klein)kinderen op pad te gaan en 't noorden te ontdekken. Noorderland zet voor jou de leukste familieactiviteiten in de kerstvakantie op een rij. 

Op expeditie in Sneek

Heden t/m zondag 5 maart 2023 | Friesland

Sneek: In de nieuwe familietentoonstelling Expeditie Sterke Yerke van het Fries Scheepvaartmuseum beleef je het verhaal van zeven vrienden die in de jaren 70 met een vlot de Atlantische Oceaan overstaken. Je leert in de tentoonstelling een vlot bouwen, ervaart het leven op volle zee en gaat zelf op onderzoek uit aan de hand van een expeditiekaart. Een onvergetelijk avontuur voor (klein)kinderen!

Snertwandeling op het Dwingelderveld

Zaterdag 24 december | Drenthe

Ruinen:
Eind december nemen gidsen van Natuurmonumenten je mee op pad in Nationaal Park Dwingelderveld en vertellen ze je onderweg alles over dit grote en natte heidegebied. Halverwege de wandeling word je bij Theehuys Anserdennen getrakteerd op heerlijke snert en roggebrood.

Tijd 10.30-14.00 uur

Kosten: volwassenen vanaf €17,50, kinderen vanaf €8,75

Beleef de middeleeuwen

27 december t/m 6 januari | Friesland

Leeuwarden: 
Duik met de hele familie in de middeleeuwen! In de kerstvakantie beleef je een leuk dagje uit in het Fries Museum. Doe mee aan een gratis workshop, maak een middeleeuws fantasiedier of ga op ontdekkingstocht door de spannende tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. 

Winter bij de Coendersborg

Woensdag 28 december | Groningen

Nuis: Een leuke wandeling voor de hele familie beleef je tijdens de kerstvakantie op Landgoed de Coendersborg. Er is een route van 4 kilometer over het landgoed uitgestippeld, en al wandelend vertellen gidsen van Het Groninger Landschap van alles over de geschiedenis van het gebied en de natuur, die deze tijd van het jaar in winterrust is.

Kosten: €3,50, kinderen t/m 12 jaar €1

Foto: Sake Elzinga

Ontdek het rijke Romeinse leven

Woensdag 28 december | Drenthe


Assen: Het Drents Museum organiseert in de kerstvakantie een speciale familiedag die in het teken staat van de nieuwe tentoonstelling Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum. Er zijn workshops graffiti en muziekimprovisatie en optredens van een verhalenverteller.

Tijd: 10.00-15.00 uur

Kosten: gratis deelname bij bezoek aan museum

Kinderfestival in het Forum

Woensdag 28 t/m vrijdag 30 december | Groningen

Groningen:
Tussen kerst en oud & nieuw eert het Forum Roald Dahl. De grote verteller met zijn fantasie, creativiteit en humor als aanleiding voor een kinderfestival. Het Roald Dahl Festival is een feestje voor jong en oud, want wie kent deze meesterlijke verhalenverteller niet?

Uittips
  • Mother with three kids hiking in beautiful winter forest. The little girl is aged 10 and her brothers are aged 7. Cold winter day