Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x de leukste winterfairs in het noorden

Cheers and happy holidays

Tekst: Redactie Noorderland | Fotografie: iStock

De eerste tekenen van de winter doen zich aan en langzaamaan verschijnen er steeds meer gezellige lichtjes en kerstgroen. Tijd voor warme chocolademelk, glühwein, muziek en mooie spulletjes om je huis gezellig mee te versieren. Je vindt het allemaal op deze fairs in wintersfeer! 

Vrij 25 en za 26 nov | DR

Gees: Volg het laatste weekend van november de gezellige lichtjes langs de straten en authentieke boerderijen in Gees en geniet er niet alleen van het oude dorp in wintersferen, maar ook van verschillende activiteiten. Zowel binnen als buiten is er een afwisselend programma op het gebied van kunst, natuur, cultuur, muziek en proeverijen. Er zijn ook kraampjes waar allerhande spullen worden verkocht en mogelijkheden om op te warmen met een drankje en een hapje.

Kosten: gratis entree

Info: geesinwintersfeer.nl

Za 26 en zo 27 nov | GR

Oosterwijtwerd: Eind november wordt de grote schuur van restaurant De Boerderij omgetoverd tot een sfeervolle Winterfair. Bereid je voor op een feestelijke winter met allerlei leuks voor in huis, lekkernijen, bloemen, kleding en nog veel meer. Naast een divers aanbod aan standhouders zijn er activiteiten voor kinderen en op zondag kun je genieten van livemuziek.

Kosten: €2 p.p., kinderen gratis

Info: eetcafedeboerderij.com

Za 26 en zo 27 nov | DR

Orvelte:
Geniet van de geur van dennengroen, glühwein en warme chocolademelk! Tijdens de Winterfair op de Brink in Orvelte bereid je je in stijl voor op de decembermaand. Koop bij de tientallen stands, die fraai verlicht en versierd zijn, alvast kerstcadeautjes of verwen lekker jezelf met mooie winterkleding of accessoires voor in huis. Op het verwarmde terras geniet je onder andere van taart en typische wintergerechten. De monumentale panden en winkels in Orvelte zijn tijdens de fair ook geopend.

Tijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: toegang €5 p.p.

Info: hetbrokantien.nl

Uittips
  • Close up of hands holding cups with hot wine. Friends cheering with glasses. Wearing warm knitted gloves.