Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Natte neuzenroute: op pad met de hond in Friesland

Jack Russell Parson Terrier Running Toward The Camera

Tekst: Redactie Noorderland | Fotografie: iStock

De herfst is het ideale seizoen om eropuit te gaan en de pracht en praal van het Drents-Friese Woud te ontdekken. En op deze route mag de hond ook nog eens gezellig mee. 

Op de grens van Drenthe en Friesland vind je een van de grootste natuurgebieden van Nederland en een van de belangrijkste in heel Europa: Nationaal Park Drents-Friese Wold. In dit gebied worden maar liefst 6.000 hectare heide, stuifzand, bos en beekdalgraslanden met elkaar afgewisseld, dus veelzijdig is het er zeker. Ontdek het dit najaar zelf, sámen met je viervoeter. De hond – mits aangelijnd – is namelijk in veel delen van dit natuurgebied welkom. Vrij lopen? Daarvoor is de speciale “natte neuzenroute” uitgestippeld. Op deze route mag de hond grotendeels los. De tocht gaat voor een groot deel door het bosgebied en laat je al wandelend via slingerpaadjes de pracht en praal van het Drents-Friese Wold zien. 

De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang en is simpel te volgen via de gele paaltjes met een pootafdruk erop. Kom je plots een bruin bordje tegen? Dan moet de riem weer even om, om zo de rust van de andere dieren in het bos te bewaren. Zelf toe aan een rustmoment? Deze route start bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha, de ideale plek waar je meer over het natuurgebied leert en waar je van een lekkere lunch of een tussendoortje kunt genieten. 

Lengte: 7,3 kilometer

Startpunt: Buitencentrum Drents-Friese Wold

Routes
  • Jack Russell Parson Terrier Running Toward The Camera with wood in his mouth