Lifestylemagazine over Noord-Nederland

22 en 23 oktober: 3 tips voor het Drentse verhalenweekend

moon over frosted forest meadow in fog in winter

Tekst: Marketing Drenthe | Fotografie: Olha Rohulya / iStock

De Oerprovincie barst van de verhalen en daarom wordt op zaterdag 22 en zondag 23 oktober voor de eerste keer het Drentse verhalenweekend gevierd. Een spannend en leerzaam uitje met de (klein)kinderen. De redactie van Noorderland tipt vast enkele activiteiten. 

22 oktober - Veenpark

Geesten van het veen

Verhalen over de witte wieven kennen we allemaal. Maar ken je ook de verhalen over de gevonden veenlijken en de mensen die in het veen verdwenen zijn waar nooit meer iets van is gehoord? Ze zeggen dat sommige geesten nog altijd gezien worden in het bos rond eind oktober, als het sluier tussen de geestenwereld en onze eigen wereld het dunst is. Durf jij te kijken wat er in het bos gebeurt?

Op zaterdag 22 oktober worden in het Veenpark in Barger-Compascuum de verhalen van bewoners van het veen uit vroeger tijden verteld. Daarnaast is er ook een hoop gezelligheid in het park. Je kunt overdag spelletjes doen, lampionnen knutselen, je kunt marshmallows roosteren op de vuurkorven of een kijkje in de toekomst nemen...

Praktische informatie

Locatie: Veenpark in Barger-Compascuum

Tickets verkrijgbaar via de website van het Veenpark.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

22 en 23 oktober - Assen

De ontdekking van Assen - sprookjesachtige verhalenwandeling

Tijdens deze sprookjesachtige verhalenwandeling neemt Marten van Dijken je mee langs bijzondere en historische plekken rond het oude klooster in Assen. Hij neemt je mee terug in de tijd, de tijd dat Assen nog niet op de kaart stond en het klooster nog gebouwd moest worden. Ontdek ook wat het klooster Maria in Campis te maken heeft met een van de duurste parfums ter wereld.

Marten van Dijken is een echte verhalenverteller. Hij neemt je mee naar lang vervlogen tijden, toen het leven vol mysterie zat. Marten vertelt zo vol passie en overgave dat je je na zijn verhalen even afvraagt waar je bent. Zowel volwassenen als kinderen luisteren graag naar Marten.

Praktische informatie

Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

Aanmelden voor de wandelingen is noodzakelijk en kan via de website van het Drents Landschap.

20 t/m 22 oktober - Dwingeloo

Nachtelijke beleving in Dwingeloo - Ruimte(gebrek)reis

De wereld is vol. Ook in Dwingeloo is er geen weg meer terug: We moeten uitbreiden naar elders. Dwingeloo is door de sterrenwacht en de connectie met de ruimte dé ideale locatie voor het ontdekken van nieuwe werelden. Onder leiding van een gids ga je op pad en kom je onderweg op diverse locaties kleine voorstellingen tegen. Elke beleving heeft een eigen verhaallijn en gaat over herkenbare menselijke problemen die op absurde en komische wijze worden benaderd. Theater, muziek en avontuur komen samen tijdens deze wandelbelevenis.

Praktische informatie

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

De wandeling duurt zo'n 1,5 uur en is zo'n 1,5 km lang. Het is geschikt voor jong en oud!

Vanaf 19:00 uur start er elk half uur een groep. De laatste groep vertrekt om 21:30 uur.

 

Uittips
  • moon over frosted forest meadow in fog in winter