Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Beleef het najaar: 6x de leukste herfstactiviteiten in het noorden

Retirement hobby, seniors and technology concept. Back view senior woman photographer uses digital camera, senior woman takes photo of autumn landscape outdoors, copy space. Selective focus on camera

Tekst: redactie Noorderland, Staatsbosbeheer, Wandelgroep De Eekhof | Fotografie: iStock

Trek de wandelschoenen aan en ontdek de herfst! Van een verfrissende najaarswandeling tot een leerzame fotografie-excursie: kom in gezellige herfstsferen met deze activiteiten in het noorden. 

Open dag

za 8 en zo 9 okt | Groningen

Midwolda:
Herfst en pompoenen, ze zijn haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kom daarom helemaal in herfstsferen tijdens de Pompoen Plukdagen bij educatieboerderij De Nieuwlandse Akker in Midwolda. Daar kun je twee dagen lang zelf de biologisch geteelde pompoenen oogsten, die je vervolgens thuis kunt gebruiken voor lekkere gerechten of als mooie herfstdecoratie.

Info: nieuwlandseakker.nl

Wandeling

zo 9 okt | Drenthe

Ekehaar: Wandelgroep De Eekhof organiseert op zondag 9 oktober diverse wandelingen, variërend van 10 tot 25 kilometer. De wandelingen beginnen bij het dorpshuis in Ekehaar en gaan langs houtwallen, over heideveldjes en door bossen. Onderweg geniet je van de natuur in kleurige herfsttooien, vallende bladeren, vele paddenstoelen, typische Drentse boerderijen en landerijen.

Tijd: vanaf 08.45 uur

Kosten: volwassenen €5, kinderen €3

Info: wandelgroepdeeekhof.nl 

Wandeling

za 8 t/m za 29 okt | Drenthe

Dwingelderveld: Het is herfst en dat is bij het uitstek het seizoen om paddenstoelen te vinden. Een gids van Natuurmonumenten weet je van alles te vertellen over de verschillende soorten tijdens een speciale Paddenstoelenwandeling over het Dwingelderveld. Trek stevige waterdichte schoenen aan en ga onder andere op zoek naar de valse hanenkam en het elfenbankje.

Kosten: €10 voor niet-leden

Info: natuurmonumenten.nl

Wandeling

zo 23 okt | Groningen

Nuis:
Eind oktober nemen de gidsen van Het Groninger Landschap je mee naar de Coendersborg. Daar maak je een wandeling over het landgoed, door het bos en de weidegebieden. Samen geniet je van prachtige herfstkleuren en ga je op zoek naar noten en zaden. Daarnaast wijzen de gidsen je graag de verschillende paddenstoelensoorten aan. 

Tijd: 13.30-15.30 uur

Kosten: volwassenen €2,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Opgave en info: groningerlandschap.nl

Excursie

za 5 nov | Friesland

Cornjum:
Tijdens deze fotografie-excursie ga je naar Park Martenastate in Friesland om daar mooie herfstfoto’s te maken. Een ervaren gids leert je tijdens de excursie de fijne kneepjes van het vak: hij vertelt je hoe je de planten, dieren en paddenstoelen en de cultuurhistorie van de eeuwenoude state het beste vastlegt.

Tijd: 13.30-15.30 uur

Kosten: €4 p.p.

Opgave en info: itfryskegea.nl

Uittips
  • Retirement hobby, seniors and technology concept. Back view senior woman photographer uses digital camera, senior woman takes photo of autumn landscape outdoors, copy space. Selective focus on camera.