Lifestylemagazine over Noord-Nederland

26 mei: Dauwtrappen in het Drents-Friese Wold

Tekst en fotografie: Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold

De zon komt net op, dauw ligt op het gras. Het is nog wat fris maar je voelt de warmte van de zon langzaam toenemen. Ga mee dauwtrappen op Hemelvaartsdag!

Vanuit Buitencentrum Drents-Friese Wold organiseert Staatsbosbeheer op donderdag 26 mei een eigentijdse versie van deze eeuwenoude traditie. Ga mee met de natuurgids voor een afwisselende en ontspannen wandeling.

Dauwtrappen betekent dat je vroeg uit de veren moet, maar daar ga je vast geen spijt van krijgen. In de vroege ochtend is de natuur op zijn mooist. Geniet van de opkomende zon en het ochtendconcert van de talloze vogels, van het prille lentegroen en de frisse bosgeur.

Wandel naar het uitgestrekte stuifzandgebied het Aekingerzand, waar rust en ruimte op dit tijdstip van de dag gewaarborgd zijn. Wie voor het ultieme dauwtrapgevoel wil gaan, kan een deel van de wandeling op blote voeten lopen. Gegarandeerd een tintelfrisse gewaarwording! Na afloop heb je vast trek gekregen en kun je tegen extra betaling aanschuiven voor het ontbijt dat geserveerd wordt bij Bosbrasserie IJgenweis.

Praktische informatie

Op deze website kun je je van tevoren aanmelden voor deze activiteit van Staatsbosbeheer. Aanmelden is noodzakelijk.

Datum: donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag)

Tijd: 5.00-7.30 uur

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold

Kosten: €8,50 p.p., €5,00 voor kinderen t/m 12 jaar; (ontbijt optioneel tegen extra betaling)