Lifestylemagazine over Noord-Nederland

T/m 1 november: HOUT couture bij Internationaal Klompenmuseum

Tekst: Internationaal Klompenmuseum | Fotografie: Virtual Shoe Museum

Bij haute couture denken de meeste mensen direct aan kleding. Het zijn echter de schoenen die de look helemaal afmaken. De kers op de taart. Dat houten schoeisel van alle tijden is en over de hele wereld gebruikt werd en wordt, wordt duidelijk bij de tentoonstelling HOUT couture die nog tot en met 1 november van dit jaar bij Internationaal Klompenmuseum in Eelde te bewonderen is. 

De traditionele klomp verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld, maar voor liefhebbers van het houten schoeisel is het goed te weten dat hedendaagse schoenkunstenaars steeds vaker weer hout gebruiken voor hun ontwerpen. HOUT couture laat dit zien met moderne stukken van diverse buitenlandse topontwerpers. O.a. Jo Cope (Verenigd Koninkrijk), Pavlina Miklasova (Tsjechië) en Katharina Beilstein (Duitsland) stonden werk af in bruikleen voor de tentoonstelling.

Ook Nederland heeft diverse topontwerpers voortgebracht, zoals Viktor & Rolf, Denise Rosenboom en Tim Dekkers. In het Internationaal Klompenmuseum te Eelde verwonder je je ook over de soms traditionele, maar vaak innovatieve en altijd prachtige creaties van deze binnenlandse ontwerpers. De tentoonstelling is aangevuld met klompen en houten schoeisel uit de eigen unieke collecties die het museum rijk is en een aanvulling op de moderne stukken vormt.