Lifestylemagazine over Noord-Nederland

21 en 28 juli: zwoele zomeravondwandelingen bij het Boomkroonpad

Wandel mee door de uitgestrekte bossen, langs heidevelden en verstilde vennetjes.

Wandeling

De dag loopt ten einde en de avond valt over de bossen van het Drentse Boomkroonpad: beleef zelf deze overgang van dag naar nacht tijdens de zwoele zomeravondwandelingen over de Hondsrug. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven? Wandel mee door de uitgestrekte bossen, langs heidevelden en verstilde vennetjes. Onderweg laat de gids je de mooiste plekjes zien.

Tijdens de wandeling kom je onder andere langs uitgestrekte bossen, verstilde vennetjes, kleinschalige heidevelden en grote mierenhopen. Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee voor een stevige wandeling van zo’n 5 à 6 km lang en laat je onderweg de mooiste plekjes van dit Drentse natuurgebied zien. Tijdens de avondtocht hoor of zie je waarschijnlijk ook nachtdieren, zoals vleermuizen, reeën of bosuilen.

Informatie
De zwoele zomeravondwandelingen vinden plaats op woensdag 21 en 28 juli. De wandelingen beginnen om 20.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duren ongeveer 1.5 uur. Deelname kost €8 p.p. (kinderen t/m 12 jaar €5). In verband met muggen en teken is het handig om bedekkende kleding en stevige wandelschoenen aan te trekken. Meld je van te voren aan via de website van Staatsbosbeheer.

Uittips
  • Staatsbosbeheer
  • Tero Vesalainen / iStock