Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe wandelroute bij muziekcafé De Amer

Het natuurgebied rondom De Amer is al sinds jaar en dag geliefd bij wandelaars.

De Amer

Voor wandelaars die De Acht van Amen willen lopen, heeft cultureel café De Amer sinds kort een leuke aanvulling: het Aomer Rondtie. Bij dit rondje horen onder andere een gratis te downloaden app met informatie bij de wandelroute en een gezellige quiz over de rijke geschiedenis van het café.

Het gevarieerde natuurgebied rondom De Amer in het Drentse Annen is al sinds jaar en dag geliefd bij wandelaars. De Staatsbosbeheerroute ‘De Acht van Amen’ bestaat uit twee lussen van elk ongeveer drie kwartier wandelen. De totale lengte is ruim 5 km en start en eindigt bij café De Amer. De route gaat over avontuurlijke bospaadjes, langs weilanden met koeien en schapen, kleine vennetjes met kikkers en langs het meanderende Amerdiepje. Het maakt niet uit in welk jaargetijde of onder welke weersomstandigheden, ‘het Achtje’ is altijd de moeite waard.

Sinds kort kan de tocht langs het Amerdiepje worden uitgebreid met het Aomer Rondtie, een initiatief van café De Amer. Tijdens de tocht komen wandelaars met een gratis te downloaden app meer te weten over de Drentse natuur en kunnen ze hun kennis testen. En eenmaal terug ligt er in het café een verrassende quiz over de geschiedenis van dit befaamde muziekcafé op hen te wachten. Voor het lopen van de route en het spelen van de quiz is een smartphone onontbeerlijk.

Ga voor meer informatie naar www.cafedeamer.nl.

Uittips
  • Café De Amer / Roelf Rozema, Gerrie van Barneveld
  • Café De Amer