Lifestylemagazine over Noord-Nederland

13 t/m 16 juli: Drentse Fiets4Daagse

Gedurende vier dagen staat Drenthe in het teken van de fietser.

Fiets4Daagse

Van 13 tot en met 16 juli vindt dit jaar de jaarlijkse Drentse Fiets4Daagse plaats. Vier dagen lang genieten duizenden fietsers van de provincie, van de mooie dorpen en steden tot de prachtige natuur.

Gedurende vier dagen staat Drenthe weer in het teken van de fietser! Jong en oud kunnen genieten van de prachtige routes verspreid over de gehele provincie. Je kunt dit jaar weer kiezen uit zeven startplaatsen en verschillende routes van 30, 40 en 60 kilometer. Ook zijn er weer kidsroutes en is er een zogenoemde Roll-on route. Fiets je graag één dag mee? Dat is ook mogelijk.

Fietsprovincie
Samen fietsen is niet alleen gezellig, het is ook gezond: lekker actief door wisselende natuurgebieden vanuit Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel, Norg of Westerbork. Door schilderachtige brinkdorpen en mooie steden met gastvrije horeca en ondernemers die voor een vriendelijke ontvangst zorgen. De provincie Drenthe heeft vooral de ruimte zodat je ook in de huidige omstandigheden voldoende afstand kunt bewaren tot andere fietsers.

Starten in tijdsblokken
In verband met de coronamaatregelen heeft de organisatie een aantal aanpassingen gedaan. Nieuw is dat de deelnemers starten in tijdsblokken. Hiermee wordt een veilige spreiding bij het vertrek van de deelnemers gecreëerd.

Ook kan er alleen online ingeschreven worden. Inschrijven ter plaatse is dus dit jaar niet mogelijk en vol = vol. Op basis van de huidige maatregelen geldt er een maximum aantal starters op één moment. Dit kan betekenen dat een startplaats het maximum aantal deelnemers bereikt.

Kijk op www.fiets4daagse.nl voor alle informatie. Via dezelfde link kun je je ook inschrijven.

Uittips
  • Drentse Fiets4Daagse
  • Drentse Fiets4Daagse