Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wandelroute: rapunzels bij de Drentsche Aa

Tijdens deze wandeling maak je een rondje door (een deel) van het Nationaal Park.

Drentsche Aa

Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van de Drentsche Aa met deze prachtige wandelroute, die perfect is voor het voorjaar.

De Drentsche Aa is een bijzonder stelsel van beken – ook wel “diepen” genoemd – dat zowel een Nationaal Landschap als een Nationaal Park is. Genoeg redenen dus om dit unieke gebied te bezoeken! Tijdens de wandeling 'Rapunzels bij de Drentsche Aa', die ongeveer 7 kilometer lang is, maak je een rondje door (een deel) van het Nationaal Park. Je start in Oudemolen en vanaf daar wandel je langs het Oudemolensche Diep, een van de diepen die – als de haren van Rapunzel – door het Drentse Aa-gebied slingert.

Met deze wandeltocht kom je langs hooilanden, akkers, vennen en stuifzanden; door deze diversiteit ontdek je vanzelf waarom dit gebied een sterrenstatus heeft. De route is vooral op z'n mooist in het voorjaar, want dan staan de hooilanden langs de oevers in bloei.

Informatie

De wandeling duurt ongeveer twee uur en start en eindigt op de parkeerplaats aan de Molensteeg in Oudemolen. De volledige route is beschikbaar via de website van ANWB. Let op: trek voor deze wandeling wel waterdichte schoenen aan. De stukjes langs de beek kunnen namelijk nat zijn.

Bron: Redactie Noorderland | Beeld: SanderStock / iStock

Routes
  • Redactie Noorderland
  • SanderStock / iStock