Lifestylemagazine over Noord-Nederland

t/m 9 mei: Minerva meets Leipzig in Drents Museum

De nieuwe tentoonstelling is tijdens de pilot en een livestream te bekijken.

Drents Museum

Werken van kunstenaars van de Academie Minerva in Groningen en van de Hochschule für Grafik und Buchkunst in Leipzig ontmoeten elkaar in het Drents Museum in Assen. In de nieuwe tentoonstelling Minerva meets Leipzig presenteert het museum een selectie werken van kunstenaars die hun opleiding sinds 1960 aan deze kunstacademies genoten.

Expositie
In Minerva meets Leipzig presenteert het museum een groot aantal recente aanwinsten van de eigen collectie, waaronder werken van de Duitse kunstenaars Tilo Baumgärtel, Laura Eckert, Aris Kalaizis, Rosa Loy, Johannes Rochhausen, Robert Seidel, David Schnell en Mirjam Völker. Van de Academie Minerva is, naast werk van onder andere Allie van Altena, Peter Hartwig, Pieter Pander en Simon Schrikker, vooral de jongere generatie kunstenaars te zien, zoals Hans Hoekstra, Thijs Jansen, Irene Veltman en Joyce ter Weele.

De nieuwe expositie is in coronatijd opgebouwd en kon helaas vanwege de lockdown nog niet worden geopend. Bezoekers met een Museumkaart kunnen meedoen aan de pilot van maandag 19 tot en met woensdag 21 april hebben dus de primeur om voor het eerst deze tentoonstelling te bekijken.

Hans Hoekstra (1983), Marjanne leest, 2013, acryl op doek, collectie Drents Museum

Livestream
Kun of wil je niet bij de pilot aanwezig zijn? Op donderdag 22 april organiseert het museum vanaf 15.30 uur een gratis livestream waarbij directeur Harry Tupan en Rannilt Pol (Beringer Hazewinkel Conservator Kunst in opleiding) de bezoeker meenemen langs de werken en in gesprek gaan met onder andere kunstenaar en oud-docent Minerva Allie van Altena om overeenkomsten en verschillen te duiden.

Uittips
  • Drents Museum
  • Openingsfoto: Aris Kalaizis (1966), Heimat, 2020, olieverf op doek, collectie Drents Museum