Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe wandelroute door kunstenaarsdorp Zweeloo

‘Deze nieuwe wandelroute door Zweeloo is een leuke activiteit en ook nog eens helemaal coronaproof.'

Zweeloo

Deze week is de nieuwe en interactieve tocht ‘Origineel Sweel’ geïntroduceerd, een 6,3 km lange wandeling die je door het Drentse kunstenaarsdorp Zweeloo leidt.

Bij het beginpunt van de wandeling – Hoofdstraat 15 in Zweeloo – kun je een QR-code met je telefoon scannen. Je krijgt dan een pdf-document te zien waarin de complete route uitgelegd staat. Ook geeft het document handige achtergrondinformatie over de kunstwerken die je onderweg ziet.

Wethouder Jeroen Huizing: ‘De nieuwe wandelroute door Zweeloo is een leuke activiteit en ook nog eens helemaal coronaproof. De combinatie van wandelen en kunst en cultuur maakt het extra aantrekkelijk.’

De wandeling is een initiatief van enkele inwoners van Zweeloo. Zij vroegen zich af wat kunstenaar Max Liebermann, en vele andere kunstenaars, bezielde om in 1882 naar Zweeloo te komen en arme mensen te schilderen? De wandeling geeft daar antwoord op.

Liever zonder je telefoon wandelen? De route en beschrijvingen zijn ook te downloaden op de website van kunstenaarsdorp Zweeloo.

Uittips
  • Kunstenaarsdorp Zweelo
  • iStock