Lifestylemagazine over Noord-Nederland

19 december: kerstmuziek in Groningen

Dit concert wordt op zaterdag 19 december twee keer uitgevoerd en wel om 15.00 en 17.00 uur.

Remonstrantse kerk

Op zaterdag 19 december organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) samen met Tim Veldman een concert met barokke kerstmuziek in de Remonstrantse kerk in Groningen.

Kerst en muziek zijn innerlijk met elkaar verweven. De kersthits van nu staan in een lange traditie van liederen die ieder jaar alleen in de Adventstijd gezongen werden. Sommige van deze eeuwenoude liedjes – of dat nu carols, villancicos of noëls waren – zijn vandaag de dag nog steeds bekend en geliefd. In een feestelijk programma worden de kerstliederen uit heel Europa in hun barokke gedaante ten gehore gebracht. Daarnaast zijn er tijdens het concert een aantal favoriete ensemblewerken te horen.

Tim Veldman is klavecinist, blokfluitist en pianist. Hij geeft regelmatig concerten op zijn verschillende instrumenten in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij blokfluit- en pianoles en leidt hij ensembles bij de Muziekschool Vrijdag te Groningen.

Dit concert wordt twee keer uitgevoerd en wel om 15.00 en 17.00 uur. Het concert duurt een uurtje (zonder pauze). Vanwege de coronamaatrdegelen is er per concert plek voor 30 personen en is reserveren via e-mail tmpveldman@gmail.com noodzakelijk. Het concert kost €10 per persoon. De organisatie verzoekt de gasten om een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en verlaten van de Remonstrantse kerk.

Uittips
  • Stichting Oude Groninger Kerken
  • Stichting Oude Groninger Kerken