Lifestylemagazine over Noord-Nederland

The Rolling Stones op het carillon van de Martinitoren

Op 20 november klonk het carillon van de Martinitoren zoals gebruikelijk door de Groningse straten.

martinitoren

Op 20 november klonk het carillon van de Martinitoren zoals gebruikelijk door de Groningse straten. Maar de oplettende luisteraar herkende daar niet een klassieke melodie in, maar een uit de jaren 60, de hoogtijdagen van de rock 'n roll: Paint it Black van The Rolling Stones. Beiaardier Auke de Boer maakte hiermee zoveel indruk, dat zelfs Mick Jagger de video deelde op zijn Instagrampagina.

Stadsbeiaardier Auke de Boer speelt al jarenlang op het carillon van d'Olle Grieze. Van Game of Thrones tot kerstliedjes, als de melodie niet te snel is kan Auke het spelen. In het teken van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum speelde hij vrijdag 20 november een aantal liedjes van de Stones. Hieronder zie je een compilatie van The Rolling Stones nummers die gespeeld werden.

Met deze actie ging Stad, en natuurlijk Auke de Boer zelf, zelfs viral. Mick Jagger deelde namelijk een video van de Martinitoren vanaf het Groninger Forum waarin het carillon te horen is op zijn Instagrampagina.

Cultuur
  • Venemama / iStock