Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vanaf december in Groningen: de grootste kerstbal ter wereld

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Kerstbal

De grootste kerstbal van de wereld herrijst ook dit jaar weer in Groningen! Vanaf zondag 6 december om 17.00 uur is de reusachtige kerstbal bij DOT Groningen aan de Vrydemalaan te zien en worden er maar liefst zesduizend ledlampjes ontstoken.

Ieder jaar wordt DOT omgetoverd tot een metershoge kerstbal. Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld, en die staat dus in de decembermaand gewoon in hartje Stad.

Drive-Thru experience
Nieuw dit jaar is de zogenoemde “Drive-Thru experience”. DOT bedacht samen met drie andere restaurants in Groningen de Kerstbalbox, een culinair decembercadeau die je, te midden van de reusachtige kerstbal, bij DOT kunt ophalen. De box is een gezamenlijk initiatief van restaurants Paviljoen Sterrebos, Huis de Beurs, NOK en DOT en bestaat uit een driegangenmenu en allerlei leuke kleine verrassingen, zoals een kerstcadeautje.

Van elke verkochte Kerstbalbox doneren de restaurants €5 aan Stichting Quiet Community Groningen. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland.

Uittips
  • DOT Groningen, Redactie Noorderland
  • Deon Prins