Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9 oktober t/m 9 januari: de Pixi in de Drentse bossen

In het duister van de Drentse bossen wijst de Pixi met kleine lichtpulsjes bezoekers de weg.

Pixi

Voor de laatste keer ontwaakt de Pixi, een uniek lichtkunstwerk, in de donkere bossen van Drenthe. Bezoekers kunnen de Pixi zien van 9 oktober tot en met 9 januari op vrijdag- en zaterdagavonden.

Als in het najaar de nachten langer worden, ontwaakt bij het Boomkroonpad in Drouwen de Pixi, een lichtkunstwerk waarin kunst, techniek en natuur samenkomen. Het werk is geïnspireerd op bestaande patronen in de natuur, zoals de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen en vuurvliegjes.

In het duister van de Drentse bossen wijst de Pixi met kleine lichtpulsjes de bezoekers de weg. Zij volgen in het donker en in stilte een bijzondere route over het Boomkroonpad. Door een samenspel van vele lichtjes ontvouwen tijdens de tocht diverse losstaande kunstwerken.

Coronamaatregelen
Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus verloopt een bezoek aan de Pixi dit jaar iets anders. Zo worden bezoekers in kleine groepjes gedeeld en krijgen ze een eigen lantaarn. Tijdens de tocht is er voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Ook kunnen bezoekers vaak hun handen desinfecteren.

Laatste keer
Alleen dit jaar is de Pixi nog te zien. Vanaf januari wordt namelijk het lichtkunstwerk uit het bos gehaald. Wat er daarna met de Pixi gebeurt, is nog niet bekend. Het kunstwerk bij het Boomkroonpad in Drouwen opende voor het eerst in 2017 en werd tot nu toe door zo’n 4500 mensen bezocht.

Boek jouw bezoek aan de Pixi via de website van Staatsbosbeheer.

Uittips
  • Staatsbosbeheer
  • Staatsbosbeheer