Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Herfstwandeling 'Omarm de Herfst'

Ontdek op 25 september de herfst én jezelf in het bos rondom Drouwen tijdens de 'Omarm de Herfst'-wandeling van Staatsbosbeheer.

herfstwandeling

Ontdek op 25 september de herfst én jezelf in het bos rondom Drouwen tijdens de 'Omarm de Herfst'-wandeling van Staatsbosbeheer.

De herfst is een dynamisch seizoen: het is de tijd van oogsten en verzamelen, maar ook van laten waaien. Mooie, verrassend warme dagen en gure regenstormen wisselen elkaar af. Bladeren veranderen spectaculair van kleur, dieren eten hun buik rond en leggen voorraden aan voor de komende winter. Sommige vogels vertrekken, andere komen juist om de winter hier door te brengen. Tijdens deze Omarm de Herfst!-wandeling sta je bewust stil bij dit soort zaken. Wat merk je deze middag van de herfst? Hoe ervaar je dat en wat kun je ermee?

De wandeling start als het nog licht is en je loopt in een rustig tempo, deels in stilte. Onderweg gebruik je je zintuigen om de herfst te ervaren. Dat helpt om ook bij jezelf naar binnen te kijken en te ervaren wat de herfst met jou doet. Gaandeweg loop je de nacht tegemoet. Het licht verandert, geluiden klinken anders en nieuwe geuren dringen je neus binnen. Er wordt de tijd genomen voor een meditatie of een mijmering en laat je inspireren door wat zich maar aandient. Zo leer je de natuur en dus jezelf een beetje beter kennen. Dat draagt bij aan ons (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte.

Datum: 25 september 2020, start 17:30 uur, duur 3 - 4 uur.
Kosten: € 19,50 per persoon, inclusief je Eigen weg-wijzer.
Graag vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/SpiritDrenthe
Leeftijd: 16 jaar en ouder
Kleding: kies voor comfortabele kleding, passend bij het weer en controleer achteraf op teken
Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen

Uittips Drenthe
  • Staatsbosbeheer