Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe stadsgids over Groningen

Ontdek iconische hoogtepunten en onontdekte parels in Groningen met de nieuwe stadsgids.

Stadsgids

Wil jij Stad (beter) leren kennen? Vanaf deze week zijn er nieuwe stadsgidsen over Groningen gratis te verkrijgen. Naast leuke winkeladresjes staan er ook iconische hoogtepunten, onontdekte parels en verhalen van lokale helden in. Zij vertellen over hun stad en delen hun persoonlijke tips. De gidsen zijn daardoor ook leuk voor bewoners die daarmee hun eigen stad meer willen ontdekken.

De stadsgids is namelijk bedoeld voor bezoekers én bewoners. Want ook voor bewoners die de stad al goed kennen, zijn er nog genoeg onontdekte plekken, zoals verborgen kunst op straat, knusse boetieks en kleinschalige restaurants. Hiermee wil Marketing Groningen, de maker van de stadsgids, ook bewoners inspireren om hun eigen stad nog beter te leren kennen.

De eerste uitgave van de stadsgids is overhandigd aan hoofdbrouwer Karst van der Heide van brouwerijcafé De Prael aan het Boterdiep. Hier werken zowel in de keuken, bierbrouwerij als het proeflokaal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen de kans om als vrijwilliger, stagiair of als onderdeel van een participatiebaan ervaring op te doen, om ze zo voor te bereiden op het toekomstige werkveld. ‘Bier is het middel, werken is het doel’, aldus Karst.

De stadsgids is vanaf nu gratis beschikbaar in Nederlands, Duits en Engels en is te verkrijgen bij diverse ondernemers en culturele instellingen in Stad en bij de  VVV/Groningen Store in het Forum. 

Cultuur
  • Marketing Groningen, redactie Noorderland
  • Sebastiaan Rodenhuis