Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Virtuele rondleidingen bij het Fries Museum

Iedere woensdag organiseert het Fries Museum live rondleidingen op Facebook.

Fries Museum online

Ook thuis in isolatie neemt het Fries Museum in Leeuwarden bezoekers mee naar de bijzondere verhalen van de collectie. Het museum en LF2028 hebben de handen ineen geslagen om elke woensdag een live rondleiding op Facebook te verzorgen.

Live rondleidingen
Iedere woensdag om 15.00 uur organiseert het museum in samenwerking met LF2028 live rondleidingen op Facebook. Zo nam museumgids Henk Leutscher onlangs de kijker mee door het Verzetsmuseum, in het kader van 4 en 5 mei. Deze week draagt dichter Syds Wiersma het Friestalige gedicht voor wat hij heeft geschreven als ode aan het werk Osedax in de tentoonstelling Other.Worldly. Ook nemen conservatoren van het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof minicolleges op vanuit hun huiskamer.

Thuis te doen
Geniet ook op ferhaalfanfryslan.nl van tientallen meeslepende verhalen over de voorwerpen van het museum, bijvoorbeeld de Amo te amo me van Alma-Tadema of de Poptaschat. De verhalen zijn ook beschikbaar in Fries, Engels en Duits. Ook kan de online bezoeker de spannende vikingverhalen uit de tentoonstelling Wij Vikingen terugluisteren en zijn er puzzels, zoekplaatjes en leuke opdrachten voor kinderen.

Cultuur
  • Fries Museum
  • Fries Museum