Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Op de valreep

Op de warmste oktoberdag ooit schrijft hoofdredacteur Rodi Nijp-van Reeken haar welkomstwoord voor het laatste (winterse!) Noorderland magazine voor dit jaar.

Foto: zi3000 / iStock

Het is maandag 16 oktober als ik ga zitten voor dit welkom, voor het laatste nummer van 2017. De warmste oktoberdag ooit en het contrast kon nauwelijks groter zijn. Terwijl collega’s met blote benen over de redactie lopen dwalen mijn gedachten af naar de feestdagen. In mijn hoofd verdringen zich al koortsachtige beel- den van glimmende geschenken en stralende gezichten, van geurend dennengroen, huisgemaakte glühwein en stijlvol gedekte tafels vol tapas.

Want stiekem verheug ik me er in oktober al op; die gezellige dagen waarop we samen rond het haardvuur kruipen. Die kostbare tijd van samenzijn. Herinneringen ophalen aan ’t voorbije jaar (dat weer lijkt omgevlogen, herken je dat?) en vooruitblikken naar wat komen gaat. Op de valreep van het jaar denk ik graag terug aan alle mooie momenten en verrassende ontmoetingen in 2017, aan de vele (op)nieuw ontdekte plekjes in Noorderland die weer inspireer- den tot verhalen, columns en fotoreportages.

Deze editie is gemaakt met dat typische eindejaargevoel. Als een cocktail met ‘n vleugje melancholie, gemixt met hooggespannen verwachtingen. We vertalen “oud & nieuw” naar bijzondere producties: tradities om te koesteren, familiegeneraties in de muziek, het verleden van een stad dat nooit vergeten mag worden, de restauratie van een erfstuk, oude kerken in een nieuw licht en een écht kerstverhaal, vol hoop en verlangen. En die tapas, die zijn er gelukkig ook. We toveren restjes om tot feesthapjes met een hippe twist. Dus maak er wat moois van deze dagen.Een gezond en liefdevol 2018 gewenst!Rodi Nijp-van Reeken 

Hoofdredacteur

Haal de nieuwste Noorderland nu in de winkel of bestel ‘m hier alvast online.