Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Schiermonnikoog: November Wandelmaand

In november is het Wandelmaand op Schiermonnikoog. Ga op paddenstoelenavontuur of vogeltrektocht of struin door schaars verlichte streken.

Tekst en beeld: November Wandelmaand Schiermonnikoog

Wandelaars weten doorgaans het kleinst bewoonde Waddeneiland al goed te vinden, maar in november worden zij helemaal in de watten gelegd. De eilanders roepen november dit jaar voor de vijfde maal uit tot wandelmaand en pakken uit met een nog gevarieerder programma dan de voorgaande jaren. Een maand lang zijn er dagelijks begeleide wandelingen waardoor bezoekers Schiermonnikoog in al haar pracht ontdekken en meer over het eiland te weten komen. 

Tijdens de November Wandelmaand lopen bezoekers zij aan zij met eilandbewoners en gidsen die meer over Schiermonnikoog kunnen vertellen dan in de toeristische boekjes staat. Er zijn wandelingen te maken binnen de thema’s natuur, cultuurhistorie en culinair, aangevuld met prachtige natuurfilms. Voor elk wat wils! 

Ga bijvoorbeeld op pad met de boswachter, op paddenstoelenavontuur of vogeltrektocht. Wandel mee met een strandjutter en geniet van zijn sterke verhalen terwijl de vloedlijn wordt afgespeurd. Of breng een bezoek aan de boeren van het eiland en kom meer te weten over het heden en verleden van de boerenbedrijven. Struin met een meesterverteller door de schaars verlichte streken, of ga mee op een reis door de tijd langs kenmerkende plekken en gebouwen, of langs cultuurhistorisch erfgoed uit WOII. 

Tijdens de culinaire wandelingen worden de smaakpapillen verwend terwijl de deelnemers een route langs vijf verschillende restaurants wandelen. Op elke sfeervolle locatie krijgt men een onderdeel van een vijfgangenmenu geserveerd. 

Voor het volledige programma van de georganiseerde wandelingen, zelf-op-pad-routes en aanvullende activiteiten kijkt u op vvvschiermonnikoog.nl/wandelmaand.