Lifestylemagazine over Noord-Nederland

17/12: Kleintje kerst in Duurzaamheidscentrum Assen

Op zondag 17 december van 13.00 tot 16.00 uur vieren we alvast kerst in het Duurzaamheidscentrum te Assen. Naast gratis activiteiten voor het hele gezin, liggen er ook gratis wandelroutes klaar.

Tekst en beeld: via Stichting Het Drentse Landschap en Duurzaamheidscentrum Assen

Op zondag 17 december van 13.00 tot 16.00 uur vieren we alvast kerst in het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, 9401 SL Assen. Naast gratis activiteiten voor het hele gezin, liggen er ook gratis wandelroutes klaar.

Kleintje kerst is een gezellig evenement voor het hele gezin waarbij duurzaamheid, in de breedste zin van het woord, centraal staat. Je kunt duurzame kerststukjes maken van lokale materialen, aan de slag met je eigen voetafdruk en meten hoe groot de impact is van jouw leven op aarde.

Daarnaast kun je kennis maken met biologische streekproducten middels een kleine proeverij of lekker creatief (én duurzaam) bezig zijn met afval en stro, waar je schitterende kerstversieringen mee kunt maken. Neem vooral ook alle oude kaarsstompen mee, die kun je inleveren bij Mirthe’s lichtpuntjes, zij maken er weer mooie kaarsen van. ook kun op de foto bij de alternatieve kerststal naast de kinderboerderij en maak je kans op leuke prijzen door jouw duurzame kersttip in de boom te hangen.

Liever wat actiever op deze laatste zondag voor de kerst? Maak een heerlijke winterse wandeling door het Asserbos en sluit af met een verwarmend drankje in de horeca.

Voor een overzicht van alle activiteiten kijk op duurzaamheidscentrumassen.nl/activiteiten