Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6/12-7/1: Expositie Magna Postma in MOW

Vanaf 6 december exposeert Magna Postma in de ontvangstruimte van het MOW. Textiel speelt een hoofdrol in haar schilderijen.

Tekst: Museum De Oude Wolden | Beeld: Magna Postma 

Vanaf 6 december exposeert Magna Postma in de ontvangstruimte van het MOW. Textiel speelt een hoofdrol in haar schilderijen, die daarmee goed aansluiten bij de huidige hoofdtentoonstelling Verknipt, artquilts en andere textielkunst. 

Op de schilderijen van Magna Postma (Veelerveen) speelt textiel een belangrijke rol. Vergeten dekens, kleden en sjaals worden schijnbaar nonchalant tot stillevens gecomponeerd door de kunstenaar. Postma studeerde in 2012 af aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst te Groningen. Technisch is ze in staat de werkelijkheid tot in perfectie weer te geven maar ze geeft haar schilderijen graag iets extra’s mee: licht, harmonie en verstilling. 

'Mijn doel is niet alles gedetailleerd en kloppend te schilderen maar mensen wel het gevoel te geven dat ze naar iets kloppends kijken, want dat geeft rust.' 

Postma werkt met olieverf en vanuit directe waarneming. Hierdoor kan ze haar werktempo prettig laag houden. Voordat ze een schilderij opzet zoekt ze via schetsen naar de juiste compositie. Daarna werkt ze het beeld in lagen uit, de laatste laag glacerend; in transparanten. De structuren van de stoffen vangt ze door met een paletmes en penselen te spelen met de textuur van de verf. Zacht als de lappen zelf is het licht, dat de schilderijen een vleugje mysterie meegeeft. 

Het werk van Magna Postma is in MOW te zien tot en met 7 januari. Op zaterdagmiddag 30 december, tijdens ’t Joar oet, is de kunstenaar zelf aanwezig voor een vrij toegankelijke Meet & Greet. Tegelijk met de geschilderde textiel van Magna Postma loopt in het MOW de hoofdtentoonstelling Verknipt, artquilts en andere textielkunst.

Kerstspecial: Magna Postma 

Looptijd: 6 december 2017 - 7 januari 2018

MOW I Museum De Oude Wolden, Hoofdweg 161 Bellingwolde 

Het MOW I Museum de Oude Wolden biedt graag plaats aan kunst uit de eigen regio. 

www.museumdeoudewolden.nl

www.magnapostma.nl