Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16/12-17/12: Kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg

Kom genieten van de kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren. Op 16 en 17 december 2017 is het terrein van de Fraeylemaborg gevuld met kramen, vuur, kerstbomen, lichtjes en demonstraties.

Tekst en beeld: Fraeylemaborg 

Kom genieten van de kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren. Ook dit jaar organiseert het landgoed een gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud. Op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 is het terrein van de Fraeylemaborg gevuld met meer dan 50 kramen, vuur, kerstbomen, lichtjes en demonstraties. Onder het genot van een glaasje glühwein kijken hoe kinderen voorzichtig het ijs betreden, met daarbij op de achtergrond de welbekende kerstklassiekers. 

Er hoeft van tevoren niet gegeten te worden. Het aanbod varieert van heerlijke soep en wafels tot kaasfondue en oliebollen. Ook dit jaar zal het schaatsen geheel gratis zijn, zelf schaatsen meenemen is niet nodig. Gaat u ook even kijken naar een demonstratie glasblazen door Ruud Snakenborg of bij de weefdemonstraties van Hilda Schipper. 

Het voorterrein van het landgoed is sfeervol versierd met kerstdecoraties en de grote kerstboom tussen Koetshuis en Schathuis trekt de aandacht. In de borg is de jaarlijkse Kerstpracht te bewonderen. Deze keer werkt het bloementeam met het thema “Barok” om de kamers een optimale kerstsfeer te geven. Op creatieve wijze verwerken ze kerstgroen, bloemen en ballen, maar ook minder voor de hand liggende materialen. In een aantal vertrekken staan bovendien fraaie kerstbomen. 

Het entreebewijs geeft ook toegang tot de Fraeylemaborg en de tentoonstelling in het Koetshuis, met etsen van Reinder Homan. 

Datum: 16 en 17 december 2017 

Tijd: van 11.00 - 17.00 uur 

Entree: € 5,00 

Kinderen tot en met 12 jaar gratis

fraeylemaborg.nl