Lifestylemagazine over Noord-Nederland

13/1: So You Think You Can Stoelendance in Drachten

SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS is een programma vol inventiviteit, humor en hilariteit, en is te zien op zaterdag 13 januari om 19.00 uur te zien in Schouwburg De Lawei in Drachten.

Tekst: Introdans | Foto: IntrodansPieterHenket

De stoelen vliegen en rijden in het rond: SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS is een programma vol inventiviteit, humor en hilariteit. De Nederlandse choreograaf David Middendorp, die met zijn werk onder meer de jury’s van America’s Got Talent en Britain’s Got Talent versteld deed staan, creëert nieuw werk voor dit programma. Daarnaast presenteert Introdans de Nederlandse première van twee opwindende ‘stoelendanschoreografieën’ van respectievelijk Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Mauro de Candia’s doldwaze finaleballet Purple Fools maakt deze familievoorstelling compleet. SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS is op zaterdag 13 januari om 19.00 uur te zien in Schouwburg De Lawei in Drachten.

Nederlandse premières

David Middendorp neemt in de danswereld een heel eigen plaats in: als geen ander weet hij live performance en virtuele dans op een even vanzelfsprekende als wezenlijke manier te combineren. Voor zijn nieuwe creatie Painting speciaal gemaakt voor SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS neemt hij zijn succesvolle America’s Got Talent-duet als startpunt en de stoel als inspiratiebron. 

Het werk van de Zweedse choreograaf Alexander Ekman kenmerkt zich vooral door een fantastisch gevoel voor humor en een meesterlijke timing. Deze onstuimige ‘stoelenchoreografie’ creëerde hij eerder als onderdeel van zijn productie Whim. De Spaanse choreograaf Ángel Rodríguez laat in Nine words zien hoe je stoelen ook op een heel andere manier kunt gebruiken. Niet allemaal op een hoop of dwars door elkaar zoals in Whim, maar juist strak geformeerd. Rodríguez maakt in dit programma zijn Nederlandse debuut en speciaal voor de gelegenheid breidt hij zijn krachtige en swingende stoelendanschoreografie voor tien dansers uit met een nieuw duet. Purple Fools van Mauro de Candia is de perfecte uitsmijter van SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS. De Italiaanse choreograaf laat in publiekslieveling zijn ongebreidelde fantasie de vrije loop, waarbij uiteraard opnieuw een belangrijke rol voor de stoel is weggelegd. 

Painting - David Middendorp (wereldpremière), (deel uit) Whim - Alexander Ekman (Introdans-première), (deel uit) Nine words - Ángel Rodríguez (Introdans-première), Purple Fools - Mauro de Candia

Première 14 oktober 2017 | Speelperiode t/m 18 februari 2018

introdans.nl