Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2/1: Vollemaanwandeling Drents-Friese Wold

Start het nieuwe jaar met een prachtige Vollemaanwandeling bij Staatsbosbeheer op 2 januari. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door het duinlandschap van het Aekingerzand.

Tekst en beeld: Staatsbosbeheer

Start het nieuwe jaar met een prachtige Vollemaanwandeling bij Staatsbosbeheer op dinsdag 2 januari. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt? De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel;  hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

De invloed van de maan

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven...

Informatie

Datum: dinsdag 2 januari 2018

Tijd: 18.30 – 20.30 uur

Start: Wilhelminahoeve (EETHUIS AEKINGERZAND), Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 0516-426590

Kosten: € 8,50 volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie of thee

Door het grote succes is vooraf aanmelden via staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw noodzakelijk.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold