Lifestylemagazine over Noord-Nederland

27/1-28/1: Nationale Tuinvogeltelling bezoekerscentrum Dwingelderveld

Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling in het weekend van 27 en 28 januari staan gidsen klaar met verrekijkers om samen met bezoekers vogels te spotten.

Tekst: Natuurmonumenten | Foto: Harrie Dirksen

Bij de vogelvoedertafel in de tuin van bezoekerscentrum Dwingelderveld is het gezellig druk. Koolmezen, pimpelmezen, merels, vinken, groenlingen, roodborstjes en nog veel meer prachtige tuinvogels strijden om de lekkerste zaden en vruchten die vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben opgehangen.

Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling in het weekend van 27 en 28 januari staan gidsen klaar met verrekijkers om samen met bezoekers vogels te spotten. Iedereen is van harte welkom om tussen 13.00 en 15.30 langs te komen en samen de meest opvallende en kleurrijke vogels te bewonderen. De toegang is gratis. 

Tijdens deze middagen krijgen kinderen die lid zijn van OERRR een leuke vogelspeurkaart cadeau. Met een beetje geluk kun je alle soorten van je lijstje afstrepen. Kinderen die nog geen lid zijn van OERRR, kunnen dat ter plekke worden en ontvangen dan meteen hun eerste setje OERRR-kaarten cadeau. 

Meer informatie op natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.