Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vanaf 7/1: werk van Rika Post in het MOW

In de reeks 24K exposeert elke maand een andere interessante kunstenaar uit de regio in de ontvangst van MOW I Museum de Oude Wolden. Vanaf 7 februari is werk te zien van Rika Post. 

Tekst en beeld: Museum De Oude Wolden

Sinds 2012 biedt MOW I Museum de Oude Wolden vaste expositieruimte aan kunstenaars uit de eigen regio, met elke maand weer een andere kunstenaar. Deze expositiereeks loopt onder de noemer 24K: een verwijzing naar het aantal kilometers dat MOW tot de eigen regio rekent én naar 24 karaat, de eenheid voor zuiver goud. 

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als onderwijsbegeleider volgde Rika Post (Kropswolde) op latere leeftijd de Academie Minerva in Groningen. Daar betrad ze een voor haar totaal nieuwe wereld, die aanzette tot een eindeloos experimenteren met materiaal, vorm, kleur, lijn en structuur. Tijdens dit proces laat ze zich leiden door spontane gedachten en fantasieën. Tegelijk is iedere handeling een heel wel overwogen keuze. 

In het werk van Post speelt de natuur een belangrijke rol. Geïnspireerd door verlaten landschappen creëert ze een verscheidenheid aan oervormen op doek, papier, foto’s of in de ruimte. Daarbij gebruikt ze o.a. plantesappen, oliën en steengruis maar even gemakkelijk speelt ze met vilt, garens, waslijndraad, oude geluidsbanden en ‘objet trouvés’. Telkens wordt weer een andere, eigen wereld geschapen. 

“In mijn werk neem ik een ruimte in waar ik zelf zou willen zijn” 

De werelden van Post zijn zowel aards als onwerkelijk en net zo verrassend als vertrouwd. Ze bestaan binnen maar ook buiten, hangend tussen bomen of te midden van koolzaadvelden. 

In het MOW is het werk van Rika Post te zien tot en met 4 maart. Op 11 februari, vanaf 16 uur, is de kunstenaar zelf aanwezig voor een vrij toegankelijke meet & greet.

24K februari: Rika Post 

Looptijd: 7 februari tot en met 4 maart 2018 

Meet & greet: 11 februari 16 uur, toegang vrij. 

MOW I Museum De oude Wolden, Hoofdweg 161 Bellingwolde 

museumdeoudewolden.nl