Lifestylemagazine over Noord-Nederland

31/1-4/2: 22ste IFFR in Groningen | volledig programma

In vijf dagen tijd vertoont het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR staat gepland van 31 januari t/m 4 februari.

Tekst en beeld via Groninger Forum 

In vijf dagen tijd vertoont het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR staat gepland van woensdag 31 januari t/m zondag 4 februari 2018 en er worden meer dan 50 films vertoond. Dit jaar staat de campagne in het teken van de humans of Planet IFFR, want zonder hen geen festival. Zij zijn de filmmakers en bezoekers, de personages in de film en iedereen die het festival mogelijk maakt. Het volledige programma is inmiddels bekend en te vinden op de website van het Groninger Forum: groningerforum.nl/iffr.

Gasten tijdens IFFR in Groningen

De openingsfilm op woensdag 31 januari is La Hollandesa. Een schitterende roadmovie, die laat zien hoe je jezelf kwijt kunt raken en jezelf ook weer terug kunt vinden. Over de rode loper komen de hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen, de scenarioschrijver Daan Gieles en de producent Danielle Guirguis. Zij worden voorafgaand aan de film geïnterviewd door Nathan de Vries, presentator bij o.a. BNNVARA. En dit zijn niet de enige filmmakers die op bezoek komen. Bij de film Dorst, een tragikomisch familiedrama met o.a. Simone Kleinsma, komt de regisseuse Saskia Diesing vertellen over de film. Ook bij de essayfilm Possessed zijn de regisseurs Metahaven en Rob Schröder aanwezig om hun filmervaringen te delen.

Nog meer hoogtepunten

Regisseur Guillermo del Toro betoont zich opnieuw een magisch-realistisch koorddanser met zijn nieuwste film The Shape of Water, winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië. Ook wordt de winnaar van de Golden Globe voor Beste Musicalfilm of Komedie Lady Bird vertoond alsook het veelgeprezen drama van Paul Thomas Anderson Phantom Thread. Het beeldschoon camerawerk en een glansrol van Willem Dafoe zijn te bewonderen in de film The Florida Project. Ook is in Groningen de complete Hivos Tiger Competition te zien en natuurlijk is er traditiegetrouw de uitreiking van de Beste Groninger Film 2017.

Programma online te vinden // voorverkoop start 24 januari

Het complete programma staat inmiddels online. Het programmaboekje is vanaf zaterdag 20 januari te vinden op alle locaties van het Groninger Forum en op diverse locaties in Stad en Ommeland. De voorverkoop met bijbehorend tarief van € 8,00 start op woensdag 24 januari vanaf 09.00 uur aan de kassa van Hereplein 73 en om 10.00 uur online. Vanaf 27 januari geldt het normale tarief van € 10,50 en kunnen studenten en jongeren vanaf dan een kaartje kopen met het speciale tarief van € 5,50. Meer informatie over het festival, openingstijden en filminformatie is te vinden op de website groningerforum.nl/iffr.

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals. Een mooie dwarsdoorsnede van al dit aanbod doet 31 januari tot 4 februari Groningen aan. Kijk voor meer informatie op groningerforum.nl/iffr

Groninger Forum

Het Groninger Forum is een spectaculair gebouw dat achter de Grote Markt verrijst. Het wordt een ontmoetingsplaats voor nieuwsgierige mensen, vol exposities, films, (literaire) evenementen, talkshows, horeca en het nieuwe Nederlands Stripmuseum. Op de bovenste verdieping komt een skylounge met restaurant, een dakterras met openluchtbioscoop en een fantastisch uitzicht over de stad. Tot de opening in 2019 zijn we actief op verschillende locaties: de bioscoop aan het Hereplein, de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat en in de wijken Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk.

GRONINGER FORUM

Bibliotheek: Oude Boteringestraat 18 | 9712 GH Groningen

Film + debat: Hereplein 73 | 9711 GD Groningen

groningerforum.nl | @groningerforum | facebook.com/groningerforum