Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3/2: Gratis rondleiding en lezing bij tentoonstelling Abel Tasman

Op zaterdag 3 februari geeft curator Karen Meirik een lezing bij de tentoonstelling ‘Abel Tasman – welkom aan boord!’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Tekst: Noordelijk Scheepvaartmuseum | Foto: Karen Meirik in de Abel Tasmantentoonstelling (afgebeeld: Antrude Oudman)

Op zaterdag 3 februari geeft curator Karen Meirik een lezing bij de tentoonstelling ‘Abel Tasman – welkom aan boord!’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Karen Meirik vertelt over het leven aan boord van de expeditie en de ontmoetingen met nieuwe volkeren. Ook verwijst ze naar de hernieuwde ontmoeting afgelopen december met de Maori.

De beelden van Australische aboriginal kunstenaars tonen hoe de Maori naar de eerste bezoekers keken. Na de lezing geeft Karen een rondleiding door de tentoonstelling. In de tentoonstelling worden de reizen van de Groningse Abel Tasman beeldend getoond aan de hand van de ervaringen van de scheepsarts, de timmerman en de navigator. De gratis rondleiding en lezing worden op zaterdag 3 februari van 14.00 tot 15.30 uur gegeven in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Bezoekers betalen wel de entreeprijs voor het museum.