Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zevendaagse kruidencursus bij Hortus van Fryslân De Kruidhof

In 2018 organiseert Hortus van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost opnieuw een zevendaagse kruidencursus over het proces van zaaien, kweken, oogsten en bewaren.

Tekst: De Kruidhof | Foto: Trynke Havinga 

In 2018 organiseert Hortus van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost na het succes van de cursus in 2017 opnieuw een zevendaagse kruidencursus. In plaats van zeven dagdelen wordt de cursus in 2018 uitgebreid naar zeven hele dagen en wordt er tevens gezamenlijk een warme lunch bereid met kruiden uit de tuinen van de hortus. De cursus neemt je mee door het gehele proces van zaaien, kweken, oogsten en bewaren door het jaar heen. Mieke Willebrands van Miekes Kruidentuin verzorgt de cursus en werkt al ruim 40 jaar op biologische wijze met kruiden.

Kruiden zijn van alle tijden en steeds meer mensen ontdekken hoe belangrijk kruiden voor een gezond leven kunnen zijn. Maar welke kruiden kun je nu gebruiken en welk deel van het kruid is geschikt, hoe kan ik ze kweken, hoe gebruik je ze in de keuken en kun je eenvoudig zelf thuis huismiddeltjes maken? Allemaal vragen waar deze cursus dieper op in gaat.

In zeven dagen leer je veel over de theorie van kruiden, maar ga je ook praktisch aan de slag, zowel in de kruidentuin als met het verwerken van de kruiden tot bijvoorbeeld een zalf, een olie of een kruidenwijn. De gemaakte producten krijgt u mee naar huis.

Elke cursusdag is inclusief een kookdemonstratie waarin gezamenlijk een lekkere, warme biologische lunch wordt bereid. De recepten krijgt u bij het cursusmateriaal.

Cursusdata

De cursusdata zijn in 2018 op vrijdag 23 maart, 20 april, 18 mei, 1 juni, 29 juni, 14 september en 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

Opgave en Kosten

De prijs van de cursus bedraagt € 450,00. Dit is inclusief gebruik van koffie thee en iets lekkers tijdens de cursus, alle materialen, ingrediënten en naslagwerk, de producten die worden gemaakt tijdens de cursus en de gezonde warme biologische lunch. Daarnaast ontvangt u een persoonlijke toegangskaart voor het gehele seizoen 2018 van De Kruidhof.

Het cursusgeld dient contant of met pin te worden betaald tijdens de eerste cursusdag op vrijdag 23 maart 2018.

Opgeven kan, bij voorkeur voor 1 maart 2018, via de website of door een mail te sturen naar info@dekruidhof.nl onder vermelding van naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres.

Lezing voorjaarsreiniging

Op vrijdag 16 februari 2018 van 13.30-16.00 uur geeft Mieke een lezing over de voorjaarsreiniging. Dit is geen onderdeel van de cursus. De kosten hiervan zijn € 20,00 inclusief een proeverij van thee en andere gezonde reinigende lekkernijen. Indien u zich opgeeft voor de volledige cursus mag u gratis deelnemen aan deze lezing.

dekruidhof.nl