Lifestylemagazine over Noord-Nederland

25/2: Laat je verrassen in het Heuvingerzand

Het voormalig stuifzandgebied Heuvingerzand ligt tegenover het bekendere Groote Zand. Het Heuvingerzand is ooit ontstaan door overbegrazing door de Drentse schapen.

Tekst: IVN | Foto: © pixabay

Het voormalig stuifzandgebied Heuvingerzand ligt tegenover het bekendere Groote Zand. Het Heuvingerzand is ooit ontstaan door overbegrazing door de Drentse schapen. Er zijn in het verleden bomen aangeplant om het stuivende zand vast te leggen. In de loop der eeuwen is daardoor een fraai en afwisselend en gevarieerd bos ontstaan waar omgevallen bomen blijven liggen. Er zijn nog een enkele open stuifzandplekken aanwezig. De route loopt via kronkelende paadjes over lage heuveltjes met heide en langs vennen. Die afwisselende stukjes natuur zorgen voor variatie in planten en dieren.

Datum: Zondag 25 februari 2018

Starttijd: 13:30 uur

Startplaats: Parkeren te Kerkweg tegenover de ingang van de camping Groote Zand bij Hooghalen. Doorrijden tot de T splitsing en dan linksaf.

Duur/afstand: 2,5 uur

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.