Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24/2: Koeien van Boer Bart de wei in

Het is bijna zover: zaterdag 24 februari gaan de Jerseys van Bartele en Rianne Holtrop in Rotstergaast weer de weilanden in.

Tekst en foto's: Boer Bart

Het is bijna zover: zaterdag 24 februari gaan de Jerseys van Bartele en Rianne Holtrop in Rotstergaast weer de weilanden in. Dat is bijzonder vroeg voor de tijd van het jaar. Toch denkt de boer dat dit zal bijdragen aan de natuurinclusieve visie die het stel naleeft. 

Ze proberen een boerderij te creëren die 1000 jaar kan bestaan. Dat doen ze door vooral de dieren voorop in de kringloop te zetten. De koeien grazen het gras en de kippen scharrelen achter de koeien aan om de mest te verspreiden. Simpel weg door hun instinct te volgen. 

Vorig jaar werd dit evenement ontzettend goed bezocht. 'Het is een soort start van het nieuwe jaar,' vertelt Rianne Holtrop. 'Mensen vinden het fijn om op deze manier bij het boeren leven betrokken te worden. Ook dit jaar loopt het evenement al storm op Facebook. Er zijn al meer dan 240 mensen geïnteresseerd, we hopen op goed weer, maar volgens de Buienradar moet dat goed komen. Nog een weekje hard werken en veel yoghurt maken, dan komt alles goed,' lacht Rianne Holtrop. 

boerbart.nl