Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2/3: Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

Sluit de voorjaarsvakantie af met een prachtige Vollemaanwandeling bij Staatsbosbeheer op vrijdag 2 maart. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand.

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: jimkruger / iStock

Sluit de voorjaarsvakantie af met een prachtige Vollemaanwandeling bij Staatsbosbeheer op vrijdag 2 maart. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. 

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt? De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel;  hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

De invloed van de maan

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven...

Datum: vrijdag 2 maart 2018

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Start: Wilhelminahoeve (EETHUIS AEKINGERZAND), Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 0516-426590

Kosten: € 8,50 volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie of thee

Aanmelden noodzakelijk: via staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold