Lifestylemagazine over Noord-Nederland

4/3: Kostuumshow American Dream Fashion in Drents Museum

Op zondag 4 maart 2018 passeren in de kostuumshow American Dream Fashion de ‘kings’ en ‘queens’ van naoorlogs Amerika de revue. Aan de hand van de beroemdste outfits maak je een reis door de tijd, vol dans en muziek.

Tekst: Drents Museum | Foto: Jackie Kennedy, 1962; Drents Museum

In de decennia na de Tweede Wereldoorlog verandert het Amerikaanse modebeeld razendsnel. Het zijn vooral filmsterren, muzikanten en beroemde politici die de toon zetten. Iedereen wil eruitzien als Elvis Presley, Marilyn Monroe en Jackie Kennedy. Op zondag 4 maart 2018 passeren in de kostuumshow American Dream Fashion de ‘kings’ en ‘queens’ van naoorlogs Amerika de revue. Aan de hand van de beroemdste outfits maak je een reis door de tijd, vol dans en muziek.

De organisatie van de kostuumshow is in de vertrouwde handen van Stichting Oud-Oranje. De show van 45 minuten is te zien om 13.00, 14.00 en 15.00 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum. Dromen van de toekomst

Na de zuinigheid tijdens de oorlog kunnen de grote modehuizen weer experimenteren met nieuwe ideeën voor de haute couture. In Diors 'New Look' worden de vrouwenkleren zachter en eleganter en ook de pakken voor mannen krijgen een make-over. In de jaren 60 wordt de eerste naoorlogse generatie volwassen en doet de minirok zijn intrede. Iedereen wil eruitzien als de meest tot de verbeelding sprekende leden van de Amerikaanse samenleving: de beau monde van Hollywood en beroemde politici met hun partners.

Kleding van weleer 

Stichting Oud-Oranje is al jaren bedreven in het opzetten van historische kostuumshows. Hun kostuums worden met veel precisie nagemaakt van foto’s en schilderijen. De kleding van weleer wordt aan een nieuwe generatie getoond en betovert jong en oud in deze Amerikaanse droomshow. 

American Dream 

De modeshow American Dream Fashion vindt plaats in het kader van de tentoonstelling The American Dream over het naoorlogse Amerikaanse realisme in de schilderkunst. De tentoonstelling is tot en met 27 mei 2018 te zien in het Drents Museum en in de Kunsthalle Emden (Duitsland) en bevat werken van onder anderen Edward Hopper, Stone Roberts en Andy Warhol. Het Drents Museum richt zich vooral op de periode van 1945 tot 1965, net als de kostuumshow. Meer informatie: visittheamericandream.com