Lifestylemagazine over Noord-Nederland

April: De verhalen achter het landschap van NP Drentsche Aa (cursus)

De NP Drentsche Aa cursus gaat over de verhalen achter het landschap. In 3 avondbijeenkomsten wordt het Drentsche Aa verhaal verteld. Over ijstijden, mammoeten, hunebedbouwers maar ook de rol van het water en de bossen van nu.  

Tekst en foto: Nationaal Park Drentsche Aa © Nationaal Park Drentsche Aa

Het Drentsche Aa gebied is in 2002 uitgeroepen tot Nationaal Park. Een bijzonder Nationaal Park omdat er mensen in het gebied wonen en werken. Het oude landschap met de vrij kronkelende beek kent een lange ontstaansgeschiedenis en spreekt tot de verbeelding. Veel sporen uit deze rijke geschiedenis zijn nog altijd in het veld te herkennen. Het landschap heeft zich ontwikkeld tot een uniek gebied met hoogwaardige natuur en prachtige verhalen.

Hierover gaat de Nationaal Park Drentsche Aa cursus. De verhalen achter het landschap. In drie avondbijeenkomsten wordt op een eenvoudige boeiende wijze het Drentsche Aa verhaal verteld. Over ijstijden, mammoeten, hunebedbouwers maar ook de rol van het water en de bossen van nu.  

De cursus wordt verzorgd door Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met oa Waterschap Hunze en Aa’s, Staatsbosbeheer en Geopark De Hondsrug.

Cursusdata: 11, 18 en 25 april 2018

Tijd: 19:30-22:00 uurKosten: €50,- per deelnemer incl. koffie en thee

Cursuslocaties: worden nog bekend gemaakt

Aanmelden: per email aan t.manak@ivn.nl. Max. 25 deelnemers.