Lifestylemagazine over Noord-Nederland

17/3: Wandelen door het eeuwenoude Rysterbosk

Ga eropuit in de Friese natuur en geef je op voor deze wandelexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied het Rysterbosk.

Tekst: It Fryske Gea | Foto: Dico de Klein /It Fryske Gea

Ga eropuit in de Friese natuur en geef je op voor deze wandelexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied het Rysterbosk. Wanneer? Zaterdag 17 maart van 09.30 – 11.30 uur. Geniet van de prachtige natuur onder leiding van onze enthousiaste natuurgids Piter Dijkstra. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via itfryskegea.nlof 0512 – 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Weet jij wie ik ben? Al eeuwenlang sier ik Gaasterland met mijn immense beuken. Heel veel mensen komen bij mij op visite. Ze lopen over de hoofdlaan, langs het witte vredestempeltje en kijken uit over het prachtige IJsselmeer. Ik heb al die eeuwen heel veel bijzonders meegemaakt.

Maak kennis met het Rysterbosk

In de 17de eeuw werd het Rysterbosk door de adellijke familie De Wildt aangelegd. In eerste instantie werd het bos in barokstijl aangelegd en kenmerkte het zich door rechte lijnen. Het bos kreeg ook economische betekenis door het kappen van eikenhakhout. Er werd zelfs geprobeerd tabak te telen, maar dat mislukte. In de Tweede Wereldoorlog braken er donkere tijden aan voor het bos. Toen lanceerden de Duitsers vanuit het bos V2-raketten richting Engeland. Ben je benieuwd naar deze bijzondere verhalen en de natuur in het Rysterbosk? Ga dan mee op deze wandelexcursie.

Kijk voor meer informatie op itfryskegea.nl