Lifestylemagazine over Noord-Nederland

25/3: Boetseerworkshop in vernieuwd Princessehof

Zondag 25 maart organiseert Keramiekmuseum Princessehof in samenwerking met Klaaiwurk een creatieve workshop voor volwassenen. Deelnemers ontdekken onder professionele begeleiding de beweeglijkheid van klei en gaan daarna zelf aan de slag.

Tekst: Keramiekmuseum Princessehof | Foto: Hans Jellema

Zondag 25 maart organiseert Keramiekmuseum Princessehof in samenwerking met Klaaiwurk een creatieve workshop voor volwassenen. Deelnemers ontdekken onder professionele begeleiding de beweeglijkheid van klei en gaan daarna zelf aan de slag. Er wordt gewerkt met verschillende technieken en kleuren, zo ontstaan uiteenlopende vormen en patronen. Het eindproduct bestaat uit verschillende deeltjes die gezamenlijk een windvanger vormen. Aanmelden kan via de website van het Princessehof.  

De beweeglijkheid van keramiek en klei staat centraal in de tentoonstelling In Motion, ceramic reflection in contemporary art, die nu te zien is in het Princessehof. In het kader van deze tentoonstelling organiseert het onlangs vernieuwde stadspaleis in Leeuwarden in samenwerking met Klaaiwurk de workshop In Beweging. Tijdens deze workshop mengen deelnemers verschillende soorten klei en laten het vallen, trekken het uit elkaar en rollen het over een oppervlakte zodat er uiteenlopende vormen en kleurpatronen ontstaan. De mooiste delen worden verwerkt tot een installatie om buiten op te hangen, zodat de wind ermee kan spelen.

De workshop wordt gehouden op zondag 25 maart van 13.00 tot 15.00 uur in het vernieuwde atelier van het Princessehof en kost €34,50. Deze prijs is inclusief museumentree, materialen, koffie of thee en wat lekkers. Museumkaarthouders betalen €25,-. Aanmelden voor de workshop kan op de website van het museum.

De workshop is onderdeel van een reeks boetseer- en kleiworkshops van Keramiekmuseum Princessehof in samenwerking met Klaaiwurk. Met op zondag 29 april Klei de Distel, 27 mei 3D tegels en 24 juni Witte Wezens. Alle workshops zijn gebaseerd op tentoonstellingen die nu te zien zijn in Keramiekmuseum Princessehof.

Kijk voor meer informatie op princessehof.nl