Lifestylemagazine over Noord-Nederland

7 en 8 april: Kom in de Kas 2018

Tijdens Kom in de Kas op 7 en 8 april 2018 kan de consument kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. Zo’n 200 bedrijven verspreid over Nederland openen hun deuren om producten te laten zien waar ze trots op zijn.

Tekst: Kom in de Kas | Foto: RuudMorijn / iStock

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op 7 en 8 april 2018 kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om smaakvolle groenten, prachtige bloemen en verrassende potplanten te kweken. En dat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe smaken en nieuwe kleuren, op een manier die schone en veilige producten oplevert.

Kleurrijke toekomst

In de kassen worden kleurrijke producten gekweekt. Bloemen en planten in prachtige tinten en heerlijke glasgroenteproducten die ook in steeds meer kleuren beschikbaar zijn. De glastuinbouw gaat voor een kleurrijke toekomst. Producten worden met veel aandacht voor mens en milieu gekweekt. In de productpresentaties op de bedrijven zal worden getoond hoe groot en kleurrijk het productenaanbod is.Tijdens Kom in de Kas vertellen de kwekers dit kleurrijke ver-haal van de sector.

Activiteiten

Naast een kijkje in de kas worden tijdens Kom in de Kas diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Met de KomInDeKas app kunnen de kinderen op zoek naar de helden van de kas. Schminkers brengen kleur aan op de gezichten van de kinderen, bij de groentebedrijven kan er worden geproefd van het lekkers dat in de kas wordt gekweekt en in veel regio’s liggen springkussens waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Kortom een gratis en leerzaam uitje voor het hele gezin.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd. In het weekend van 7 en 8 april 2018 openen zo’n 200 bedrijven verspreid over Nederland hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Op afspraak is het in 19 regio’s mogelijk om al eerder een bezoek te brengen aan de kas. Kijk op www.komindekas.nl/groepsbezoek voor meer informatie. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

komindekas.nl